Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не се притеснява от състезанието в Сингапур

Хамилтън не се притеснява от състезанието в Сингапур

45
0

Люис Хамилтън заяви, че не се притеснява от предстоящото състезание за Гран при на Сингапур. Трасето Марина бей е бавно с много завои и по принцип не пасва на шасито на Мерцедес, а подхожда повече на Ферари и Ред Бул. Въпреки това лидерът в шампионата смята, че може да постигне силен резултат.

В последните две години Хамилтън не се представя особено добре на това трасе. През 2015 г. той отпадна след повреда в задвижващата система, а миналата година завърши 3-и, зад победителя Нико Розберг и Даниел Рикиардо.

„Ще направя всичко възможно да се подготвим по най-добрия начин за предстоящото състезание в Сингапур на Марина Бей. За нас е много важно да продължим победната си серия след лятната пауза, коментира Хамилтън, който победи на Спа и Монца.

– Успях да поведа в шампионата пред Себастиан, но няма да е лесно да удържа позицията си, ако не побеждавам. Ферари и Фетел са много силни на Марина Бей и ще бъдат много сериозен конкурент там. Но не се страхувам от трудностите, с които ще се сблъскаме в Сингапур. За всеки проблем си има решение.“