Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън с голям аванс пред Розберг в 3-ата тренировка

Хамилтън с голям аванс пред Розберг в 3-ата тренировка

40
0

Люис Хамилтън с Мерцедес бе най-бърз в 3-ата свободна тренировка за Гран при на Малайзия. Британецът бе значително по-бърз от съотборника си Нико Розберг, като го изпревари с 0.619 сек., намирайки по-добрите настройки. Германецът остана на 3-а позиция, като пред него се нареди Макс Верстапен с Ред Бул.

Другият пилот на Ред Бул Даниел Рикиардо се класира 6-и, като бе изпреварен от пилотите на Ферари Кими Райконен и Себастиан Фетел. Всички пилоти в челото постигнаха най-добрите си времена с гумите софт, правейки симулация на квалификационни обиколки с малко гориво. 

Даниел Рикиардо от водещите пилоти първи записа конкурентно време – 1:36.483 мин с гумите медиум. Розберг със средните гуми не успя да завърши своя тур, тъй като Гутиерес се завъртя пред него на последния завой.

След това Перес излезе начело, следван от Хамилтън също с медиум. Люис поведе за момент, следван от Розберг. Но поставяйки софт, Рикиардо логично стана първи с 1:35.461 мин. Верстапен с другия Ред Бул записа 3-о време, като бе на 0.6 сек от съотборника си. Със софт Розберг поведе в класирането, но само с 0.2 сек пред Рикиардо. Нико не можеше да намери оптималните настройки на своя болид.

Поставяйки меките гуми, Хамилтън свали цели 0.8 сек – 1:34.434 мин. Нико подобри резултата си, но отново остана далеч от Люис – 0.619 сек. Рикиардо бе 3-и, на 1 секунда, следван от Верстапен. Чак в края пилотите на Ферари направиха бързи турове със софт, като Фетел даде 3-и резултат, на 0.8 сек от Люис. Преди това той се беше завъртял на последния завой и отнесе ограничителния конус към бокса.

Райконен също направи бърз тур със софт бе малко по-бърз от съотборника си. Верстапен обаче изненада всички с второ време със софт, като бе на по-малко от половин секунда от Хамилтън. В последните минути Люис и Нико отново излязоха на пистата, но не подобриха постиженията си.