Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън ще бъде много силен в следващите състезания, смята Розберг

Хамилтън ще бъде много силен в следващите състезания, смята Розберг

59
0
Валтери Ботас,Мерцедес

Люис Хамилтън ще се отърси от слабата си форма в последно време и ще се върне изключително силен в следващите състезания. Това смята неговият бивш съотборник и световен шампион за 2016 г. Нико Розберг.

Според германеца Люис започва да има трудности, когато нещата не се развиват перфектно за него на пистата.

В Австралия той водеше, но загуби състезанието, след като Себастиан Фетел влезе в бокса при режим на виртуална кола за сигурност и се върна начело. В Бахрейн и Китай Хамилтън беше победен от съотборника си Валтери Ботас, както в квалификацията, така и в състезанията.

„Когато нещата не са перфектни за него, той започва да губи самообладание и мотивация, като за известен период има трудности, обясни Нико. – Точно в тези състезания трябва да постигнеш максималното.

А Фетел не успя да направи това в Китай, което е голям неуспех за него. Люис винаги се завръща изключително силен и тогава е почти непобедим. Нека да видим кога ще се случи това.“

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф призна, че Люис не е бил в най-добрата си форма в Китай. Според него британецът е най-добрият пилот в решетката, но и най-добрите имат дни, в които не се представят по най-добрия начин.