Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън защити тима си относно стратегическите грешки

Хамилтън защити тима си относно стратегическите грешки

89
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън заяви по време на днешната пресконференция на пилотите на ФИА на Силвърстоун, че се надява загубените точки от грешките в стратегията да не се окажат фатални в битката за титлата.

Британецът загуби победата заради такава в първия кръг от сезона в Австралия, а в миналия кръг в Австрия се озова на 4-а позиция, след като в отбора не го повикаха в бокса за смяна на гуми в режим на виртуална кола за сигурност.

Британецът защити тима си за стратегическите грешки, като заяви, че от началото на сезона и другите два водещи отбора – Ферари и Ред Бул, са направили такива и те са им стрували много точки.

„Ние всички сме хора и такива неща се случват. Не може всеки път да сме перфектни, каза Люис. – Имам доверие в тима и смятам, че сме най-силният отбор в решетката.“

Хамилтън каза още, че очаква с нетърпение двубоя на Англия на Световното първенство по футбол срещу Швеция в събота. Срещата започва в 17 часа когато трябва да завърши и квалификацията за Гран при на Великобритания.

Люис се пошегува, че може и да пропусне пресконференцията и брифингите след края на сесията на Силвърстоун и попита дали има наказания ако той не се яви на тях.