Начало Картинг Хасково събра картинг елита на Югоизточна Европа

Хасково събра картинг елита на Югоизточна Европа

96
0

За поредна година пистата край Хасково ще бъде домакин на кръг от Европейския шампионат – югоизточна зона (SEEKZ). Пистата е с дължина 1040 метра с осем леви и пет десни завоя и е добре познато на голяма част от пилотите, защото ще се използва за трети път. Направена промени, съгласно новите изисквания на международната централа, в бавната част на трасето и по всички бордюри.

Това е последния кръг за тази година. Изравнените възможности и квотата за световните финали направиха интереса по–голям. За участие се заявиха 71 пилоти от 6 държави. На старт ще застанат най–бързите ни пилоти – Лъчезар Иванов в клас Mini, Стефано Ловчалиев, втори във временното класиране в клас KF-2 и Мишел Георгиев, водач във временното класиране в клас KZ-2. В клас KZ-2 ще вземат участие и Христо Василев, Александър Стоев и Никифор Баневски. Отсъства само Владимир Арабаджиев заради участието в поредния кръг на GP 2 на Хунгароринг, Унгария.

Официалните свободни тренировки вече са в ход, квалификацията за място е в събота от 16 часа, а в неделя от 10.30 часа е официалното откриване.