Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаует: Формула 1 се намира в добра форма

Хаует: Формула 1 се намира в добра форма

53
0

Президентът на Тойота Джон Хаует вярва, че Формула 1 е в много добра форма въпреки много отбори и редуцираният брой тимове на стартовата решетка.

Стартът на сезона бе засенчен до известна степен от скандала около президента на ФИА Макс Мозли, който с все сили се бори да запази позицията си въпреки личния си живот.

Иначе стартовата решетка бе намалена до 10 тима, след като Супер Агури не можаха да намерят спонсор, в резултат на което трябваше да се оттеглят. И така колите бяха намалени на 20, докато се очакваха по-скоро 24.

И въпреки всичко това Хаует вярва, че Формула 1 е все още един от най-силните спортове в света.

„Наистина вярвам, че Формула 1 като цяло е в много добра форма, като се изключат скандалите.” – каза Хаует. „Има тенденция хората да подценяват Формула 1, но ние имаме един от най-силните и популярни спортове в света и мисля, че сега има по-голяма конкуренция, отколкото е имало доскоро. Ако погледнете към разликата между тимовете, ще видите, че те са доста близо през тази година и във Формула 1 можем само да бъдем щастливи от това.”

Хаует също така вярва и че спортът е много силен финансово въпреки оттеглянето на Супер Агури.

„Формула 1 може да не е перфектна, определено може да бъде по-добре, но има и много поводи, поради които да бъдем доволни. Вероятно трябва да се фокусираме малко и върху това.”