Начало Автомобилни новини Хенеси с нова супермощна версия на Корвет ZR1

Хенеси с нова супермощна версия на Корвет ZR1

125
0

Hennessey Performance Engineering показаха своята нова лимитирана серия Z700, която е базирана на Шевролет Корвет ZR1.

Направен без каквито и да е компромиси, Z700 има променени компресор и изпускателна и всмукателна система. С тези модификации двигателят LS9 вече развива мощност от 705 к.с., което е с 67 повече, отколкото при стандартния вариант. Заедно с повишената мощност са направени и не малко промени по купето. Дори колелата на модела вече са карбонови и са обути с гуми Michelin Pilot Sport Cup. Резултатът от всичко това е ускорение от 0 до 100 км/ч за точно 3 секунди и изминаване на четвърт миля за 10.6 секунди.

Хенеси са подобрили значително и най-голямата слабост на ZR1 – интериорът. Седалките вече са карбонови, а воланът и скоростният лост са тапицирани с кожа Алкантара.

Интересното тук обаче е, че компанията предлага и два още по-мощни пакета за модела – Z750 и Z1000. Както може да се разгадае и от наименованията им, първият разполага с 750 к.с., а вторият – с умопомрачителните 1000 „коня“, които са постигнати с помощта на два турбокомпресора.

Само 24 броя от Z700 ще бъдат произведени през 2010-та година, като към всеки от тях ще бъде добавен и един цял ден каране на пистата Лоунстар Моторспортс Парк, с помощта на професионален инструктор.