Начало Рали Хирвонен: Дюните на голяма височина ще са нещо ново за мен в...

Хирвонен: Дюните на голяма височина ще са нещо ново за мен в Дакар

41
0

Бившата звезда от WRC и настоящ пилот на Мини Джон Купър за започващото утре рали Дакар Мико Хирвонен призна, че за него дюните на голяма надморска височина ще са нещо ново в тазгодишното издание на надпреварата. Финландецът направи отличен дебют в най-трудното рали в света миналата година, като завърши на 4-о място също с екипа на Мини. През 2016 г. пясъчни дюни на много голяма височина нямаше, докато през тази ще има такива на около и над 3000 метра.

„Това ще е ново нещо за мен и нямаше начин да тестваме при такива условия, обясни Мико. – През миналата година се чувствах много добре, но ще бъде интересно да видим как ще е през тази. Сега ще има и повече отсечки извън стандартния път. След надпреварата през 2016 г. исках да се върна отново в Дакар, но исках да имам по-сериозно предизвикателство пред себе си. Може би трябва да внимавам какво си пожелавам, но съм готов за това.”

Хирвонен заяви още, че за успеха в Дакар според него са важни както пилотът, така и колата. „Колата е много важна, но също така и всички хора в тима, заяви финландецът. – Но само автомобилът или само състезателят не могат да спечелят сами Дакар. Работихме много здраво с екипа, за да се подготвим за тазгодишното издание. Малко късмет на твоя страна може да ти помогне да спечелиш победата.”