Начало MotoGP News Хонда и Сузуки ще имат допълнителни мотори в Япония

Хонда и Сузуки ще имат допълнителни мотори в Япония

178
0
Тецута Накашима, HRC
Тецута Накашима, снимка HRC

Хонда и Сузуки ще имат допълнителни мотори в Япония. Състезанието на пистата Мотеги ще се проведе през последната седмица на септември и ще бъде първо издание след близо три години. През 2020 и 2021 г. Гран при на Япония бе отменена заради пандемията от коронавирус.

Хонда ще предостави свой мотор на Тецута Нагашима. Японецът е резервен пилот на HRC и ще направи дебюта си в кралския клас. До края на сезон 2020 той участва в клас Moto2 и записа една победа и два подиума. Миналата година той се завърна в средната категория като заместник на Лоренцо Дала Порта в тима на Italtrans Racing Team.

Нагашима изигра ключова роля за първата победа на Хонда в 8-те часа на Сузука от 2014 г. насам. Японецът записа рекорден полпозишън и грабна успеха в най-високия клас заедно с Икер Лекуона и Такуми Такахаши.

Японският производител награди Нагашима с възможността да се присъедини към стартовата решетка на MotoGP за домашното му състезание на пистата Мотели, която е собственост на Хонда. Нагашима ще носи цветовете на HRC и ще кара мотора RC213V.

За първи път от 2015 г. насам Хонда реши изпрати пилот уайлдкард за домашното си състезание. Тогава Такахаши попадна в зоната на точките след като финишира 12-ти.

„Ще се състезавам в най-престижния клас MotoGP. Това е детската ми. Знам, че ще участва в само едно състезание. Все пак ще дам най-доброто от себе си и ще покажа благодарността си към HRC. Те ми дадоха даде  възможност заради добрите резултати в EWC“, сподели Нагашима.

„По време на 8-те часа на Сузука всичко вървеше добре от тестовете до състезателната седмица. В крайна сметка спечелихме надпреварата. Искам да запазя тази инерция и в Гран при на Япония. Чувствам, че благодарение на тестовете за развитие като пилот на HRC тази година уменията ми като пилот се подобряват. Надявам се всички да видят как сега кара Тецута Нагашима. Ще дам най-доброто от себе си и се надявам да бъда подкрепен от всички мои фенове по трибуните и телевизионните екрани“, допълни пилотът на Хонда.

Сузуки също ще има допълнителен мотор в Япония. Марката от Хамамацу ще разчита и на дългогодишния си тест пилот Такуя Цуда. Това бе ще бъде последно участие на японеца преди оттеглянето на Сузуки в края на 2022 г. Това ще бъде второ участие за Цуда в MotoGP. Преди 5 години той замести Алекс Ринс в Гран при на Испания на пистата Херес. Този уикенд в Мизано Сузуки ще разчита и на Казуки Ватанабе, който ще замести контузения Жоан Мир.