Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда не бърза да започва преговори с Барикело

Хонда не бърза да започва преговори с Барикело

39
0

От Хонда все още не са започнали преговори с Рубенс Барикело за подновяване на контракта му за сезон ’09. Това призна изпълнителният директор на японския тим Ник Фрай.
Бразилският пилот вече официално е най-опитният пилот на стартовата решетка след като в Турция официално подобри рекорда на Рикардо Патрезе за най-много участия в Гран при. На пистата Истанбул парк Барикело заяви, че иска да достигне бройката от 300 състезания. Това означава, че Рубенс ще трябва да се състезава не само през 2009, но и през 2010 г. Междувременно Ник Фрай оповести, че бразилецът ще има шанса да запише този брой участия, само ако е достатъчно бърз.
„Ако е бърз, ще бъде тук и следващата година. Ако не е бърз, няма да бъде с Хонда. Просто е – заяви Фрай, обяснявайки че в момента Рубенс развива достатъчна скорост, за да бъде част от Хонда.
По отношение на удължаването на договора на Барикело за 2009 г. Фрай сподели:
„Това не е приоритет в момента. Причината е, че работим заедно от две години и половина и вече сме удължавали веднъж контракта му. Сега той може да бъде продължен много лесно. Няма да бъде обект на дълги преговори.”