Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми с новия двигател на Хонда

Проблеми с новия двигател на Хонда

170
0
двигател,Торо Росо,Хонда

Новият двигател на Хонда във Формула 1 за 2019 г. има проблеми с вибрациите, които ставали доста сериозни при висока скорост и голямо натоварване. Това съобщава немското издание Auto Bild.

Според информацията моторът на Хонда не можел да работи с пълния си капацитет заради силни вибрации в двигателя с вътрешно горене. Медията пише, че това било потвърдено от главния съветник на Ред Бул Хелмут Марко.

Именно големият отбор на Дитрих Матешиц ще ползва за първи път моторите на Хонда през идния сезон. През 2018 г. те бяха внедрени в болидите на Торо Росо, като екипът от Фаенца ще продължи да ги използва.

Според информацията има и неразбирателство между инеженрите на японците и на консултанската компания AVL, която преди работеше с Ферари. То е довело до забавяне на развитието на новия мотор.

Въпреки всичко това, Марко смята, че тандемът Ред Бул-Хонда има шансове за успех тази година: „В Хонда вече изпревариха Рено и ще бъдат още по-добри през 2019 г. И тогава Верстапен ще има всичко, което му е нужно, за да успее. Той се подобрява постоянно и изглежда за него няма граници.“