Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Грешно е отсега да правим оценка на новите отбори

Хорнер: Грешно е отсега да правим оценка на новите отбори

48
0

Кристиан Хорнер не смята, че има човек в момента, който да може да направи оценка на новите отбори Кампос, Лотус, Върджин и US F1. Шефът на Ред Бул е категоричен, че иска първо да минат няколко състезания, преди да се изказват мнения.

По повод на промените в спорта през 2010 година Хорнер коментира пред Crash.net: „Имаме няколко добри нови отбори. Лотус се възраждат, което е интересно за Формула 1, а и на стартовата решетка ще има повече коли, отколкото сме виждали през последните години – стига всички да успеят.

Винаги е тъжно да загубиш отбор от Формула 1, но автомобилните производители имат склонността да идват и да си отиват; независимите отбори са крепителите на Формула 1, така че злощастната ситуация за един отбор създава възможност за друг. Вярвам, че Формула 1 я чака добро бъдеще.“

Според мен обаче е грешно да ги преценяваме отсега“ – казва Хорнер по адрес на новите отбори. „Зависи си от тях да си вършат работата. Това си е предизвикателство за всеки един отбор – независимо от мащаба му. Те са получили възможността, така че е грешно да се правят оценки, преди да сме започнали сезона.“

„Сигурен съм, че работят много усилено. Истинско предизвикателство е да се измисли, да се конструира, да се произвежда и да се развива кола за Формула 1, но се надяваме, че ще успеят да достигнат до стартовата решетка на Бахрейн.