Начало Избрани Хорнер: Макс няма да се промени, а и не е честно на...

Хорнер: Макс няма да се промени, а и не е честно на един пилот да се лепят етикети

2534
0
Макс Верстапен, Кристиан Хорнер
Макс Верстапен и Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен няма да се промени, а Ландо Норис трябва да се научи как да се състезава с него, заяви Кристиан Хорнер, който очаква Гран при на Великобритания да е продължение на битката между двамата пилоти от последните няколко надпревари. Двубоят ескалира до борба колело до колело в Австрия. Стигна се до удар, Норис отпадна от състезанието. Шефът на Макларън Андреа Стела коментира след това, че Верстапен не е бил достатъчно наказван през 2021 г., когато се бореше с Люис Хамилтън и че настоящото му поведение е резултат от липсата на пропорционални санкции. Тото Волф след това каза, че според него случилото се през 2021-ва няма връзка с настоящия шампионат. Хорнер заяви, че Верстапен е бил наказван за грешките си при двубоите с Хамилтън.

„Макс със сигурност няма да се промени. Според мен има един определен елемент… Ландо трябва да се научи как да се състезава с Макс. Те сега го откриват. Неминуемо ще има още близки битки между двамата в предстоящите надпревари, тъй като представянето на автомобилите изглежда изключително близко“, коментира Хорнер

„Макс е твърд пилот. Вероятно е един от най-твърдите състезатели на писта и всички знаят, че ако се надбягват с него, той ще даде всичко от себе си. Доколкото разбрах, вече са говорили с Норис. Не мисля, че ще има някакви проблеми“, продължи Хорнер.

„Макс се състезава изключително твърдо през 2021 г. Той е такъв пилот. През следващите два сезона нямаше реална конкуренция, защото водеше толкова много. Конфликтът с Норис се изграждаше в продължение на две, три, четири състезания, в които те водеха близък двубой. Беше неизбежно в някакъв момент нещата да прелеят – и се случи на трети завой (на пистата Ред Бул Ринг). Верстапен го наказваха през 2021-ва, ако допуснеше някаква грешка срещу Люис. Санкциите му тогава бяха за неща, които бъркаше. Според мен е погрешно и нечестно да се слагат подобни етикети на един пилот. Сигурен съм, че това е резултат от емоции, тъй като цялата ситуация бе изключително разочароваща за Андреа [Стела]. Но това е твърдо състезание. Той е работил с Михаел Шумахер в продължение на много години и точно той сред всички би трябвало да го разбира“, каза още шефът на Ред Бул в F1.

„Мисля, че Гран при на Великобритания ще е продължение на темата от последните няколко старта. Ако сега не могат да си продадат билетите, то тогава вероятно са просто некадърници“, добави Хорнер

Управляващият директор на Силвърстоун Стюарт Прингъл посочи, че увеличената конкуренция помогнала за продажбата на билетите за Гран при на Великобритания. Седмица преди старта имало малко останали, но „по-скоро няколко стотин, отколкото няколко хиляди“. Той бе убеден, че до неделя всички билети ще бъдат разпродадени. Прингъл не коментира казаното от Люис Хамилтън по-рано, че цените на билетите са твърде високи в една икономика, в която животът понастоящем непрекъснато поскъпва.