Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: По-ниският бюджет няма да повлияе на темпото ни

Хорнер: По-ниският бюджет няма да повлияе на темпото ни

55
0

Шефът на тима на Ред Бул, Кристиан Хорнер, е уверен, че конкурентоспособността на отбора няма да бъде повлияна негативно от орязването на бюджета, което те трябва да направят.

Отборът на Ред Бул планира да намали бюджета си с 30 % за следващите 12 месеца. И въпреки тези планове Хорнер е убеден, че темпото на тима му няма да бъде повлияно.

„Ред Бул са достатъчно разумни в планирането си и не мисля, че нашата програма ще представлява някакъв компромис” – каза Хорнер пред autosport.com.

„Всеки отбор се опитва да намали разходите си, работейки заедно с ФОТА и допълнително прогресирайки чрез ФИА. Ние се нагодихме и реагирахме на ситуациите. Очевидно разходите във Формула 1 излязоха извън контрол през последните няколко години.”

Хорнер добавя, че прогресът, постигнат от ФОТА и ФИА около финализирането на окончателния пакет от мерки за намаляване на разходите, ще улесни бъдещите спестявания. Той обаче се съмнява оттеглянето на Хонда по някакъв начин да повлияе фатално на Формула 1, подчертавайки, че наличието на потенциални купувачи си е основа за оптимизъм.

„Наистина е жалко да загубим отбор с толкова дълга история като Хонда” – казва той. „Но поне е хубаво да се разбере, че вече има няколко заинтригувани страни.”