Начало Избрани Хорнер заяви, че Перес е пилот на Ред Бул за 2025 г.,...

Хорнер заяви, че Перес е пилот на Ред Бул за 2025 г., отбеляза колко спонсори има и защити инженера му

44
0
Хю Бърд, Серхио Перес
Хю Бърд и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер заяви, че понастоящем Серхио Перес има договор с Ред Бул и ще е пилот на екипа през 2025 г. Бъдещето на мексиканския състезател отново бе поставено под съмнение точно в навечерието на домашната му надпревара от първенството. Той сподели в седмицата преди уикенда за Гран при на Мексико, че в нито един момент не е мислил да се оттегли от спорта, но му е било много трудно да се справи през изминалите месеци с растящите критики и натиск.

„Мисля, че Чеко обобщи перфектно ситуацията. Този сезон е лош за него. Започна силно, но след това имаше проблеми и очевидно се бори да си върне формата кажи-речи от Имола насам“, коментира Хорнер

„На моменти има проблясъци. Видяхме тук-там добро представяне. В Азербайджан например можеше да спечели състезанието. Наясно сме на какво е способен и се надяваме да можем да му дадем настройки и увереност в колата, които да му позволят такова представяне на каквото знаем, че е способен“, продължи шефът на Ред Бул в Гран при.

„Чеко е наш пилот. Той има договор за 2025 г. Конкурентоспособен е, иска да постигне успех и не е доволен от положението, в което се намира в момента. Ние като отбор правим всичко възможно, за да го подкрепим максимално. Очевидно е, че настоящият уикенд е много важен за него. Подкрепата за Перес тук е огромна. Мисля, че тази седмица рекламира всичко – от Uber Eats до тоалетна хартия. Забележително е колко спонсори е привлякъл към себе си! В момента е наш пилот за 2025 г. Ясно е също така, че във Виза РБ има свободно място и всички пилоти и там са пилоти на Ред Бул Рейсинг, дадени под наем. Имаме възможността да седнем с Лоран [Мекис] и Петер [Байер] и да разгледаме всички опции“, каза още Хорнер.

По-рано тази седмица Хелмут Марко заяви, че наличието на договор изобщо не означава, че бъдещето на Перес в Ред Бул е сигурно.

Хорнер пък изрично защити състезателния инженер на Перес Хю Бърд, тъй като в Мексико се появиха критики към него, обвиняващи го за лошата форма на Серхио

„Състезателният инженер общува с пилота, а в днешния дигитален свят всеки има мнение. Всеки има свое виждане за нещата, но аз мисля, че Хю върши страхотна работа. Той е наистина умен специалист. Израсна в отбора. На пистата дава най-доброто от себе си за пилота и екипа си. Според мен е прекалено строго хора да съдят и критикуват отстрани, имайки около 1% от фактите, с които всъщност работи инженерът“, посочи Хорнер.

„Страхотното на по-голямото отваряне на Формула 1 е достъпът, погледът, който дава към спорта. Лошото е количество специалисти и експерти, даващи акъл от диваните. Хю Бърд е много талантлив инженер и важна част от отбора. Според мен критиките към него са неоснователни“, добави шефът на Ред Бул в F1.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Checo Pérez (@schecoperez)