Начало Рали HRT: Подобреният Hyundai i20 Coupe R е готов за рали сезона ...

HRT: Подобреният Hyundai i20 Coupe R е готов за рали сезона 2017

69
0

Завършиха тестовете на новата еволюция на състезателния Hyundai i20 CoupeR, който ще видим тази година Hyundai Racing Trophy. Всичко премина успешно и колата е напълно готова за предстоящите състезания. Броени дни преди официалното представяне на екипажите и автомобилите за третия рали сезон на едномарковия шампионат през 2017 година, треньорът на екипажите Петър Гьошев и проджект мениджърът Георги Гвоздейков направиха финалните тестове и настройки на новата еволюция на колата по всички важни показатели – скоростна кутия, гуми, окачване спирачки, динамика и т.н.

След усилена работа на екипа през последните четири месеца, в които нямаше стартове, колите  на Hyundai Racing Trophy са с по-добър баланс, нова скоростна кутия, усилена ходова част, нови компоненти и множество модификации. В детайли подобренията в еволюцията на състезателния автомобил за 2017 г. ще бъдат разкрити на официалната премиера следващата седмица.

Георги Гвоздейков и Петър Гьошев обясниха, че са силно впечатлени от представянето на новата еволюция на състезателния Hyundai i20 Coupe R. Според тях основното предимство на рали колата през последните два сезона е пътното поведение, благодарение на което постигаха по-добри резултати от автомобилите с по-мощни двигатели. Сега това поведение е напълно оптимизирано и в комбинация с много по-добрата динамика прави състезателния Hyundai i20 Coupe изключително конкурентен.

Освен пълната ревизия и подобренията, Hyundai Racing Trophy и Motorsport Academy са наблегнали на обучението на пилотите. Многобройните тренировки през зимния сезон затвърждават дейността на спортната платформа и са доказателство за сериозните им намерения за още по-добро представяне тази година. Основна цел е и да се развива спортът в страната, като се привличат и обучават млади състезатели с потенциал и им се предоставят равни условия за участие. 

Тази година шестте състезания от едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy стартират в края на март и приключват в средата на ноември. Кръгове ще има в България, Сърбия и Румъния.