Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг: Седмото място бе най-доброто, на което можехме да се надяваме

Хюлкенберг: Седмото място бе най-доброто, на което можехме да се надяваме

44
0
Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг смята, че седмото място е било най-доброто, на което е можел да се надява в квалификацията за Гран при на Мексико на пистата Ерманос Родригес.

Той и неговият съотборник Сайнц бяха съответно 5-и и 3-и след петъчните тренировки, но и двамата тогава заявиха, че класирането им не отразява реалното темпо на болида.

Така и се оказа, като в квалификацията той и Сайнц бяха изпреварени от пилотите на Мерцедес и Ферари. Въпреки това те бяха най-добри от останалите с аванс от 3 десети, като показаха сериозното развитие на колата на Рено в последно време. Целта и на двамата ще бъде да запазят тези позиции и да увеличат аванса си пред Хаас в битката за 4-ото място при конструкторите.

„Смятам, че 7-ото място беше най-доброто, което можехме да постигнем, и на което можехме да се надяваме, обясни Нико. – Чувството да вземеш най-доброто от колата е добро и удовлетворяващо. Знаехме, че още не можем да се борим с колите на водещите 3 тима – Ред Бул, Мерцедес и Ферари. Надявам се това да е възможно следващата година.”

Хюлкенберг заяви още, че очаква в състезанието разликата между Рено и водещите 3 екипа да е по-голяма, като в Рено ще се съсредоточат в битката с пилотите зад тях и най-вече с тези на Хаас. Последните записаха най-слабата си квалификация от началото на сезона, като ще стартират 16-и (Грожан) и 18-и (Магнусен).