Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг е останал шокиран от последните промени в ръководството на Ауди

Хюлкенберг е останал шокиран от последните промени в ръководството на Ауди

1979
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг, снимка Хаас

Нико Хюлкнеберг коментира последните промени в ръководството на бъдещия отбор на Ауди. Германецът призна, че е останал шокиран от новината за раздялата с две ключови имена от проекта на марката в F1. Въпреки това Хюлкенберг очаква с нетърпение преместването си в Заубер през следващата година.

Хюлкенберг ще бъде единият пилот на Ауди след влизането на марката през сезон 2026. Опитният германец напуска Хаас в края на годината и ще бъде заменен от Оливър Беърман.

Ауди продължава подготовката си за влизане в F1. Германският производител привлече няколко опитни кадри, които преди това са работили в отбори като Ред Бул и Мерцедес. По-рано този месец беше подписан договор с енергийната компания BP. Ауди също така продължава търсенето на съотборник на Хюлкенберг. Приоритет №1 за германците остана Карлос Сайнц.

Преди два дни Ауди хвърли бомба, след като обяви раздялата си с Андреас Зайдл и Оливер Хофман. Двамата бяха ключовите фигури в проекта на германския производител. На тяхно място беше привлечен Матия Биното. Бившият шеф на Ферари ще ръководи програмата на Ауди, започвайки от 1 август. Идването на Биното беше приветствани от главния изпълнителен директор на марката Гернот Дьолнер

Новината за раздялата със Зайдл определено е изненадала неприятно Хюлкнеберг. 36-годишният пилот призна, че една от причините да се присъедини към Ауди е била именно германеца. Двамата работиха заедно преди няколко години в заводския тим на Порше в WEC.

По време на днешните срещи с медиите, Хюлкенберг беше попитан относно развитието на проекта на Заубер/Ауди. Той разкри, че е водил разговор с Биното, но не и със Зайдл и че не се притеснява от последните сътресения в организацията на марката от Инголщат.

„Не, не се притеснявам“, сподели Хюлкенберг. „Очевидно това беше като приливна вълна и малко шок. Но сега вече се връщаме към работата. Все още очаквам с нетърпение да се присъединя към техния проект и да го превърна в успешна история.“

„Фактът, че двама души, които бяха тясно свързани с подписването на договора ми, вече не са там, е малко тъжен. Но мен ме интересува повече проектът. Ще се присъединя към проекта на Ауди в F1 и ще помогна да направим успешна история“, добави германецът.

Хюлкенберг заяви, Зайдл и Хофман „са оказали влияние“ върху решението му да подпише с Ауди по-рано тази година. Той призна, че именно с тях е сключил сделката.

„Това е всичко. Това очевидно беше неочаквана промяна. Бях информиран за решението на групата в деня на обявяването му и то от самия Гернот Дьолнер.“

„Това е решението на групата. Те искат да се променят, за да продължат напред. При големи проекти като този има хора, които са големи опори. Но те никога не разчитат само на един или двама души. Във света на F1 всеки може да промени мнението си в даден момент.“

„По отношение на Матия, двамата се познаваме от няколко години. Срещали сме се в падока, но никога не съм работил с него. Това обаче ще се промени след няколко месеца“, завърши бъдещият пилот на Ауди.