Начало Избрани Хюлкенберг: Не очаквахме да спечелим толкова точки в Австрия

Хюлкенберг: Не очаквахме да спечелим толкова точки в Австрия

790
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг, снимка Спас Генев

Нико Хюлкенберг записа най-доброто си състезание от началото на годината. Пилотът на Хаас финишира на шеста позиция в Гран при на Австрия. Хюлкенберг остана приятно изненадан от своя резултат и призна, че не е очаквал да спечели толкова точки. Неговият съотборник Кевин Магнусен остана осми, с което добави още ценни точки към актива на Хаас.

Хюлкенберг показа добра скорост по време на целия рейс уикенд в Австрия. Опитният германец отново влезе в Q3 и даде девето време. Така той се нареди на добра позиция на стартовата решетка и изпревари двата болид на Алпин.

Пилотът на Хаас стига до седмото място с напредване на надпреварата. След това той мина още една позиция напред заради отпадането на Ландо Норис. В заключителните обиколки Хюлкенберг водеше битка със Серхио Перес, която в крайна сметка спечели. Така той завърши шести и записа един неочаквано силен резултат

Хюлкенберг беше доста развълнуван след развяването на карирания флаг. Той не можа да сдържи емоциите си и призна, че това е било „адски добро състезание“.

„Особено в края стана толкова напрегнато. Мисля, че беше напрегнато и отпред с Макс [Верстапен] и Ландо [Норис]“, сподели Хюлкенберг.

„Това се случваше навсякъде! Беше доста напрегнато.  Натисках наистина здраво, за да задържа Чеко зад себе си. Но в последните две обиколки гумите ми наистина си отидоха. Почти напълно загубих колата от 10-ти завой, влязох в чакъла, а след това имах проблем с резервоара.“

„След това дойде Перес. В [завой] 3 го оставих да се откъсне напред, за да мога да използвам DRS за следващата права, което очевидно ме върна напред. За щастие това беше последната обиколка, защото нямаше да оцелея още една“, добави пилотът на Хаас.

Хюлкенберг призна, че изобщо не е очаквал толкова силен резултат за отбора на австрийското трасе.

„Много съм щастлив. Не очаквахме да спечелим толкова точки в Австрия. Да, един или два автомобила пред нас имаха проблеми. Но все пак, това беше невероятно представяне на отбора през целия уикенд.“

„Вече се потвърди, че сме силни и можем да се борим с другите отбори в средата на колоната на всяка една писта. Това е наистина страхотна новина и аз съм много щастлив от нея“, каза още Хюлкенберг.

Германецът също така похвали Хаас за постоянните подобрения и изрази оптимизъм за траекторията на развитие

„Трябва да си на ниво от уикенд на уикенд. Постоянството през дългия сезон е от ключово значение“, коментира Хюлкенберг.

„Тази година очевидно работихме много по-добре и ефективно по отношение на въвеждането на актуализации. Непрекъснато подобряваме автомобила, което означава, че можем да сме в крак с развитието на останалите екипи.“

„Този уикенд ни предстои още едно състезание. Да, вълнувам се за него. Силвърстоун така или иначе [е] едно от любимите ми трасета, така че очаквам с нетърпение още един добър уикенд“, завърши Нико Хюлкенберг.

Другият пилот на Хаас Кевин Магнусен финишира осми. Датчанинът също записа най-доброто си класиране за годината и добави още 4 точки към актива си.

„Да, беше добро състезание. Наистина съм щастлив“, каза датчанинът. „Нико финишира шести, а аз- осми. Това са много точки за отбора. Не мога да бъда по-щастлив. Върнахме се в борбата за седмото място при конструкторите. Страхотно е отново да съм в зоната на точките.“

Магнусен бе особено щастлив от факта, че се е радвал на чист уикенд, който е бил без никакви проблеми и драматични ситуации на пистата.

„Беше гладък уикенд, добри квалификации, нямаше трафик. Справихме се добре. Две силни спирания в бокса в състезанието. Стратегията беше точна, така че не можех да искам повече“, допълни пилотът на Хаас.

Благодарение на страхотния резултат в Австрия, Хаас се върна на седмото място при конструкторите и изпревари Алпин. Американският отбор също така намали пасива спрямо Виза РБ.