Начало Рали Хюндай с амбиция за победа в Монте Карло

Хюндай с амбиция за победа в Монте Карло

72
0

Екипът на Хюндай ще се бори за победата в рали Монте Карло в края на тази седмица, с което започва новия сезон в WRC. Състезанието е най-сложното в шампионата пот отношение на промяна на условията, които варират между сух асфалт, мокър такъв и снежна покривка. А това поставя отборите и екипажите пред страхотно предизвикателство. 

Тимът на Хюндай започва своя пети сезон в WRC и не крие амбициите си да се бори отново за титлите при пилотите и конструкторите. Това се случи и през миналата година, но грешки на Тиери Нювил в началото на сезона му попречиха да надделее в битката със Себастиен Ожие от М-Спорт. 

За новия сезон моделът i20 Coupe бе сериозно преработен и подложен на сериозни тестове във Франция и Испания. „Не бихме могли да сме по-добре подготвени, заяви спортният директор на тима Мишел Нандан. – Красотата на Монте Карло е в неговата непредсказуемост.“

Трите екипа за Монте Карло на Хюндай ще бъдат Тиери Нювил/Никола Гилсул, Андреас Микелсен/Андерс Ягер и Дани Сордо/Карлос дел Барио.

 „Чувството да започна цял състезателен сезон с екипа на Хюндай Моторспорт е страхотно, каза Микелсен, който ще бъде зад волана на кола №4. – Надявам се на постоянство в резултатите, което да ми даде възможност да бъда в битката за шампионската титла.”

„Дори най-малката грешка може да те извади от състезанието тук в Монте Карло, заяви Нювил, който миналата година водеше с 51 сек пред конкурентите, преди да се удари. – Видяхме това миналата година. Ще покажем, че сме научили уроците си от предните участия.“

Рали Монте Карло започва с церемониален старт в княжеството в четвъртък, следван от два нощни етапа. В петък предстоят нови 6 отсечки, а в събота пилотите ще имат 5 времеви изпитания. За последният ден остават 4, като общата дължина на специалните етапи е 388.59 км.