Начало Рали Хюндай потвърди Юхо Ханинен като първия си пилот за WRC

Хюндай потвърди Юхо Ханинен като първия си пилот за WRC

29
0
Юхо Ханинен

Екипът на Хюндай потвърди, че Юхо Ханинен е първият пилот, присъединяващ се към WRC програмата им. Отборът ще се върне в световния рали шампионат от догодина, като този сезон провежда интензивни тестове на модела i20 WRC, с който ще участва в първенството.

31-годишният финландец вече работи с Хюндай от известно време, но официалното потвърждение идва чак сега.

Изключително сме доволни за приветстваме Юхо при нас за тест програмата ни през 2013 г. – заяви шефът на екипа Мишел Нандан. – Сигурен съм, че неговият опит и познания ще допринесат за проекта и съм щастлив от свършената досега работа. За тази година решихме да работим с различни пилоти, притежаващи уникални умения и възможности, тъй като това ще ни даде ценна информация за 2014 г.

Самият Ханинен сподели, че първите му впечатления от i20 WRC са положителни. Той добави, че е много впечатлен от работата на екипа до момента и начинът, по който те се справят с предизвикателството в толкова тесни времеви рамки.

Автомобилът вече премина първия си реален тест в края на май тази година. След шейкдаун за проверка на основните системи, тренировките показаха окуражаващи резултати за представянето му. По време на изпитанията отборът се труди по различни настройки и събира база данни за поведението на колата. За три дни бяха покрити 550 километра.

Моделът, който по принцип е създаден от корейските ни колеги в центъра за изследване и развитие Намянг, бе доразвит и подготвен в Алценау от растящия ни с всеки изминал ден тим. Наученото в първите тренировки бе доста положително. Мисля, че започваме работа от добра база, а това бе жизненоважно, като се има предвид колко натоварена е програмата ни до края на годината – обясни Нандан.