Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Има много причини за изоставането ми от Алонсо, заяви Райконен

Има много причини за изоставането ми от Алонсо, заяви Райконен

36
0

Кими Райконен заяви, че има много причини за изоставането му от Фернандо Алонсо през сезон 2014 г.

Двамата бяха съотборници във Ферари. Автомобилът F14 T не бе достатъчно добър, но финландецът изостана осезаемо от съекипника си като скорост и представяне. В крайна сметка Алонсо се класира шести при състезателите със 161 точки, а Кими бе 12-ти с 55. Райконен успя да изпревари испанеца едва три пъти в 19-те квалификации, като средното му изоставане е повече от половин секунда. Той завърши само едно състезание (от общо 16-те, в които финишират и двамата) пред Фернандо.

– Има много причини за това представяне, но крайният резултат е такъв, какъвто е. Беше трудна година в много аспекти, а както споменах и преди, да се бориш за нещо друго, а не за короната, не е индикатор за добър сезон. Като отбор изкарахме сложен сезон. Аз имах повече проблеми, но няма смисъл да задълбавам в детайли. Просто е необходимо да работим и да върнем Ферари в челото – обясни Кими.

Световният шампион за 2007 г. многократно обясни, че от Скудерията винаги се очаква да печели състезания и да се бори за титли:

– Всичко, което трябва да сторим, е да работим като тим. Сигурен съм, че сезон 2015 г. ще е значително по-силен.

Според Кими новият шеф на Ферари във Формула 1 Маурицио Аривабене е точният човек за поста и ще помогне на екипа да се върне в челото на колоната. Подробности за това кой е Аривабене и защо Марко Матиачи бе уволнен след само седем месеца начело на тима ще може да намерите в новия брой на списание ClubS1 (177).