Начало Автомобилни новини И Астън Мартин изкара SUV, макар и концептуален

И Астън Мартин изкара SUV, макар и концептуален

72
0

Астън Мартин възроди дълго неизползваното от компанията име Лагонда, като представи концептуален автомобил, който да ознаменува стогодишнината на марката. Лагонда Концепт е модел със задвижване на четирите колела с доста смело изпълнен интериор.

Според компанията новата концепция черпи вдъхновение от предишните модели Лагонда, както и от модерните бързоходни моторни лодки, но в крайна сметка резултатът не би могъл да се оприличи с нито едно от двете. В предницата доминира огромна решетка с хоризонтални звена, широки въздуховоди, издължени фарове и черни А-конзоли, които придават усещането, че челното стъкло стига чак до задницата на автомобила. В профил се забелязват миниатюрни версии на типичните за Астън Мартин хриле в задната част на предните калници. Колелата са с размер 22 цола.

Може би най-спорно изглеждащата част на модела е неговата задница. Тя има малък заден прозорец и широко издаден багажник, който все едно е взет направо от Бентли Continetal Flying Spur.

Снимки на вътрешността на колата все още не са разпространени, но компанията твърди, че интериорът ще разполага с 4 индивидуални места, както и с достатъчно място за краката на пътниците, возещи се отзад.

Двигателят на Лагонда Концепт е V-oбразен с 12 цилиндъра, но по-интересното е, че Астън Мартин възнамерява да използва хибридна технология, влючваща комбинация от дизелов агрегат и електромотор за в бъдеще.

От Астън Мартин смятат да наложат марката Лагонда с цел представянето на по-нетипични за компанията модели. Изпълнителният директор на Астън Мартин, д-р Улрих Без заяви:
„Астън Мартин е автентичен и чист спортен автомобил, но Лагонда е нещо друго – нова марка, която ще ни отведе към други пазари. Лагонда ще създаде връзка с нов тип клиенти , като предложи повече приключения, удоволствие от пътуването и стил в една единствена страховита комбинация.”