Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Имаме достатъчно време, за да намерим решение, убеден е Фетел

Имаме достатъчно време, за да намерим решение, убеден е Фетел

45
0
Маруся

Себастиан Фетел бе втори в първата петъчна тренировка на пистата Марина Бей в Сингапур, но във втората остана едва 11-и. Съотборникът му във Ферари Кими Райконен приключи деня с девето време.

Немският пилот не успя да направи бърз тур във втората сесия заради трафик и лек удар в стена. Кими пък имаше проблеми с управлението на болида си. В крайна сметка и двамата предпочетоха подготовката за състезанието с дълги серии от обиколки.

„Очевидно не беше идеален ден“, призна Фетел. „Загубих малко баланс и увереност. Опитахме някои неща, но не съм сигурен дали бяха правилни. Да видим какво ще успеем да свършим утре. Трябва да постигнем напредък, но според мен имаме достатъчно време, за да намерим решение. Тренировките са без последици, но имаме много работа, тъй като не сме в желаната позиция.“

Райконен също каза, че петъкът бе труден за тима.

„Със сигурност очаквахме по-леко начало на уикенда. Но все пак бе само петък, утре е нов ден. Изпробвахме различни неща. В крайна сметка не всичко имаше смисъл, така че сега ни предстои доста труд. Състезанието тук не е по-различно от което и да е друго. Вярно е, че гумите са ключови, но първо трябва да намериш достатъчно добри настройки. И съм сигурен, че можем да подобрим нещата за утре“, допълни финландецът.