Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И двата болида на Форс Индия в топ 10 за второ поредно...

И двата болида на Форс Индия в топ 10 за второ поредно състезание

68
0

Тимът на Форс Индия отбеляза второ поредно състезание, в което и двамата пилоти на отбора се класираха в топ 10. Серхио Перес и Естебан Окон финишираха девети и десети в Гран при на Китай. Заместник-шефът на екипа Боб Фърнли отбеляза, че друга стратегия би им позволила дори по-предни позиции, но въпреки това крайният резултат е добър.

„Страхотно е, че след толкова интересно състезание взимаме точки”, отбеляза Перес. „Стартът не бе лесен, тъй като потеглих лошо и загубих пет или шест позиции преди първи завой. В момента, в който пуснах съединителя, колелата превъртяха. Върнах си няколко места в първия тур, но след това се ударихме с [Ланс] Строл в девети завой и спуках гума. Не мисля, че той ме видя да влизам във вътрешната страна на кривата, тъй като не ми остави никакво пространство.”

„Определено направихме смяната със сухи гуми в точния момент. Изборът на суперсофт бе правилното решение, защото намерих добър ритъм и изпреварих [Фелипе] Маса и Данил [Квят]. Винаги можем да разсъждаваме относно стратегията, но според мен завършихме на позициите, които позволява скоростта на колата ни. Още един чудесен резултат, както и 12-о поредно класиране в точките – наистина специално постижение.”

Относно сблъсъка в началото Строл от своя страна коментира, че е взел кривата и бил ударен отзад: „Знаех, че завоят е мой, просто трябваше да го премина.”

Окон сподели, че е добре да е в топ 10, но според него е имал потенциал да е няколко позиции по-напред.

„Стратегията ни бе правилна”, продължи французинът. „Сложихме точните гуми за старта. Във втората обиколка обаче не се разбрахме с тима и минах през целия питлейн без да спирам за гуми. Изобщо не трябваше да влизам. И ми коства 15 секунди. Беше резултат от по-ранното объркване, когато всички влизаха в пита. В крайна сметка взехме точки, което е положително развитие при такава ситуация. Усещането в колата бе доста добро днес. Фактът, че на финала съм десети, демонстрира, че сме в състояние да постигаме чудесен напредък в неделя.”

„Следващият старт е в Бахрейн, а пистата там – за разлика от тези в Мебърн и Шанхай – познавам добре. Постигал съм успехи на нея. През 2015 г. спечелих полпозишъна в GP3 и имам чудесни спомени.”