Начало Тест драйв INEOS Grenadier Quartermaster: Звяр, готов за всяко предизвикателство

INEOS Grenadier Quartermaster: Звяр, готов за всяко предизвикателство

Тест-драйв на пикап версията на британския офроудър

3526
0

Преди няколко дни имах удоволствието да се потопя в света на офроуда с INEOS Grenadier Quartermaster. Тест-драйвът се проведе по специално подбрано трасе в Стара планина, което, макар и не изключително дълго, ни поднесе редица предизвикателства. За около два часа преодоляхме препятствия, които на пръв поглед изглеждаха непреодолими за автомобил. За щастие, природата, която се бе погрижила да усложни нещата с обилния дъжд преди теста, не успя да спре Grenadier Quartermaster. Убедихме се, че INEOS Grenadier разполага с всичко необходимо и нищо излишно, за да премине почти отвсякъде.

Неуморим офроудър

Големи неравности, стръмни терени, големи наклони, катерене по камъни, кал, хлъзгава трева – нищо не можа да спре този звяр. Grenadier Quartermaster се справи с лекота с всяко препятствие, демонстрирайки забележителна устойчивост и гъвкавост. Не само пикап версията, но и SUV моделите Station Wagon, които са налични на нашия пазар, са готови да покорят и най-непристъпните планински терени.

Сила и функционалност

Подсилената, галванизирана стоманена каросерия е гаранция за здравина и устойчивост. 100% механичните блокировки на трите диференциала – преден, централен и заден – осигуряват максимална проходимост. Задвижването се осъществява от 3.0-литрови 6-цилиндрови редови дизелови и бензинови двигатели, съчетани с автоматична скоростна кутия с понижаващи предавки.

Просторен и практичен

Падащата врата на товарния отсек е проектирана да издържа статично натоварване до 225 кг., а вместимостта му е 1 европалет. Големият товарен отсек е идеално съчетание с ненадминатите офроуд способности на пикапа. Статичното натоварване на тавана на двойната кабина е 375 кг, а динамичното – 120 кг.

Сред отличителните характеристики на Grenadier Quartermaster са възможността за фабрично монтираната предна лебедка с теглителна способност до 5,5 тона, асистент за стабилност на ремаркето и офроуд навигационна система Pathfinder. С нейна помощ можете да чертаете собствен маршрут и да маркирате точки с GPS координати за лесно връщане. Safari прозорците, водоустойчивият интериор и подсиленият практичен под с отточни клапани допълнително подчертават устойчивостта и практичността на този автомобил.

Заключение

INEOS Grenadier Quartermaster е не просто пикап, а истински звяр, готов за всяко предизвикателство. Той съчетава в себе си мощ, проходимост, практичност и комфорт, превръщайки се в идеалния партньор за офроуд приключения, експедиции или просто за ежедневна работа.