Начало Картинг Иван Влъчков с първи тест за сезона

Иван Влъчков с първи тест за сезона

141
0

Шампионът на България на писта в клас Туринг за последните 2 години Иван Влъчков направи първи тестове за тази година. Той реши да направи това със своя картинг от клас KZ на пистата Пауталия в Кюстендил.

При ветровито време Влъчков навъртя близо 90 обиколки без проблеми, като избра картинга, където кара дълги години, тъй като за него това е най-добрата тренировка от физическа гледна точка за началото на сезона.

А за него той ще дойде на 27-29 април, когато ще се състои първия кръг от Европейските серии GT4 на пистата Мост в Чехия. Там Иван отново ще се състезава за екипа на Росен Даскалов със Sin Car R1. Влъчков ще кара отново и в шампионата на Затворен маршрут в Туринг с добре познатата машина Хонда Сивик.

В Кюстендил тестове направих и други пилоти, най-много от които бяха в клас Мини. Шампионът в класа от Националните картинг серии Никола Цолов (№12) бе на линия, като по информация на механика му Станислав Каваримов е навъртял около 200 обиколки и е бил с най-добри времена от всички в класа.

Компания в класа му правеха още Константинос Носопулос от Гърция (№35), първенецът в Националните серии от Мини БГ Юлиан Димитров (№112), Андрей Георгиев (№41), две момчета от Македония (с номера 7 и 95), както и Снежана Илиева с №5.

Дъщерята на известният наш автомобилен пилот от близкото минало Цветан Илиев направи втори тест с новата за нея машина от Мини (Top cart и мотор TN), като подобри времето си от предния път с цяла 1 секунда. През тази година тя ще се състезава в Националните серии.

Изпитания прави и Люсиян Савов, който за втори път изпробва картинга си от Ротакс Джуниър. Той навъртя над 150 обиколки, като компания в класа му правеше Анастасия Носопулос от Гърция.