Начало BG спорт Иван Влъчков с трето място в класа си в Чехия

Иван Влъчков с трето място в класа си в Чехия

258
0

На трето място в класа си GTX завърши българският пилот Иван Влъчков със Sin Car S01 на чешката писта Мост, където се състоя петият кръг от най-големия пистов шампионат в Източна Европа – Eset Cup. Иван завърши 16-и в общото подреждане във второто състезание, в което до финала стигнаха 25 коли.

Участието в Чехия се превърна в тежко приключение, след като в една от тренировките в петък се откъсна парче от един от клапаните на мотора на колата на Влъчков. Този проблем беше решен от механиците в бокса към 4 часа сутринта в събота, но след това беше открит и проблем с десния долен носач на окачването на автомобила.

Резервните носачи пристигнаха от Русе до пистата за по-малко от 12 часа – от Русе до град Бяла, оттам до София, където бяха качени на самолета за Берлин и оттам пилотът си ги взе лично, за да ги закара на пистата. Така беше спасено и участието на Иван в неделното състезание, тъй като съботното беше пропуснато.

„Участието ми нямаше да е възможно без подкрепата на нашите спонсори Groma Hold, AutoTest Group, Училище по математика „Питагор“, HTI Bulgaria и IA Trans, заяви Влъчков. – Специални благодарности и на Диана Русинова.“