Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Изоставахме във всеки аспект, смята Тото Волф

Изоставахме във всеки аспект, смята Тото Волф

65
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф, смята, че тимът му е изоставал във всеки аспект и трябва да се събути след неуспешната Гран при на Канада.

В Монреал Валтери Ботас завърши 2-и, но нямаше скоростта на Себастиан Фетел, а Люис Хамилтън остана едва 5-и зад пилотите на Ред Бул и загуби лидерството в шампионата спрямо Фетел.

„Това е лош резултат за нас. Така го определям, каза Волф пред австрийския канал ORF. – Това е по традиция силно трасе за нас, но през целия уикенд правихме малки грешки. И това започна още от самото начало. Затова трябва да се събудим.

Изоставахме във всеки аспект, а трябваше да вземем максималните възможни точки, а не да се стремим да ограничим щетите. Необходимо е да вземем мерки след случилото се. Ще прегледаме нещата отвътре.”

За уикенда в Канада Мерцедес не можа да използва новата си спецификация на задвижващата система заради открих технически проблем, а изборът на гуми бе такъв, че Ботас и Хамилтън разполагаха само с по 5 комплекта от най-мекия тип ултрасофт.

Според шефа на борда на директорите на Мерцедес в F1 Ники Лауда пакетът на Ферари за това състезание е бил невероятен, а по отношение на консумацията на гориво в Скудерията са били адски добри и пилотите им са можели да натискат през цялото състезание.