Начало Автомобилни новини Jeep Avenger 4xe вече може да се поръча

Jeep Avenger 4xe вече може да се поръча

13
0
Jeep Avenger 4xe The North Face Limited Edition

В Европа вече са отворени поръчките за Jeep Avenger 4xe и неговото ексклузивно издание The North Face Edition.

Avenger 4xe е на път да влезе в историята на Jeep с модификациите Upland и The North Face Edition.  В основата на задвижването е 48V хибридна система, включваща 1,2-литров турбодвигател със 136 к.с. Той е подпомаган от два електрически мотора с по 21 кВт, разположени на задния мост. Тази конфигурация осигурява задвижване на всички колела и е съчетана с 6-степенна автоматична трансмисия с два съединителя. Автомобилът е в състояние да се движи в изцяло електрически режим при ниски скорости.

Avenger 4xe постига максимална системна мощност от 136 к.с. и ускорява от 0 до 100 км/ч за 9,5 секунди. Максималната скорост е 194 км/ч (с 10 км/ч по-бърз от версията e-Hybrid). Задвижването 4xe се откроява като най-мощното в гамата хибриди на Avenger. То предлага 36 к.с. и 25 Нм въртящ момент повече от e-Hybrid FWD при съвсем леко увеличение на емисиите на CO2. Според производителя „този баланс на мощност и екологичност е отличителен знак на ангажимента на Jeep към устойчивостта. Той позволява на водачите да се насладят на впечатляваща динамика, без да жертват отговорността към околната среда.“

 

Jeep Avenger 4xe The North Face Limited Edition

Родена от сътрудничеството на две легендарни приключенски марки, версията The North Face Edition е на върха на гамата на Avenger. Тя предлага синергия между пословичното офроуд наследство на Jeep и опита на The North Face в движението на открито. Заедно двете марки са  създали продукт, интерпретиращ любовта и изследването на природата в ерата на електрифицираната мобилност. Конфигурацията отдава почит към естествения свят, въплъщавайки ценностите на марките с ангажимент към приключенията и отговорност към околната среда.

Природата и особено планините служат като основен източник на вдъхновение за това партньорство. Автомобилът ще бъде произведен в ограничена серия от 4806 бройки – символично число, отразяващо височината на Монблан, най-високата планина в Европа. Дизайнът на Avenger 4xe отразява драматичните форми и черти на прочутия връх с почит към силата и въздействието на планинския пейзаж.

Вниманието към детайла се простира отвъд самия автомобил. Jeep и The North Face са създадали специален комплект за добре дошли за купувачите – The North Face Explore Pack. Той включва палатка, чанта и бутилка за вода, всички украсени с логото на марките. Характерният за комплекта цвят Summit Gold, намек към легендарния нюанс на The North Face, е отличителна и разпознаваема черта в стилистиката на сътрудничеството.