Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Йост Капито: Албон и Латифи ще имат равен статут през 2022

Йост Капито: Албон и Латифи ще имат равен статут през 2022

997
0
Йост Капито
Йост Капито, снимка Уилямс

Алекс Албон и Николас Латифи ще имат равен статут през следващия сезон. Това обяви директорът на Уилямс Йост Капито. След като изкара тази година като резервен пилот, Албон напусна семейството на Ред Бул за да се присъедини към легендарния британски отбор. Пилотът от тайландски произход заменя Джордж Ръсел, който отива в Мерцедес. И двамата състезатели имат изкарани два пълни сезона в F1. 

„Разбира се, това е добре и за двамата. Мисля, че това е втори шанс за Алекс. Надявам се да поведе отбора към новата ера в този спорт“, сподели Капито.

„Той не идва и не казва „Добре, искам да печеля състезания“. Ясно е, че трябва да помогне за развитието на екипа заедно с мен, Ники и всички инженери и работници в Гроув. Изглежда тази роля ще му хареса. Алекс се сработи добре с Латифи, когато бяха съотборници във Формула 2 преди години“.

Албон и Латифи ще имат равен статут през 2022. Няма да имат пилот номер едно и номер две. И двамата ще бъде третирани еднакво. Ники също може да остави своя отпечатък“.

Според Йост Латифи е постигнал голям напредък през 2021 въпреки изоставането си от Джордж Ръсел.

„Ники свърши добра работа и тази година. Когато погледнете резултатите от квалификациите, някои от тях не показват, че е можел да има възможност да прескочи Джордж. Пропуските му не са толкова големи. Със сигурност не е лесно да имаш толкова силен съотборник. Доволен съм от постигнатото тази година и се надявам догодина да сме по-близо до отборите от средата на колоната. За съжаление 2020 бе сериозно повлияна от коронавируса, което оказа сериозно влияние на всички“.

„Николас не познаваше някои от пистите. Определено изпитваше трудности, но с времето успя да ги преодолее“.

Германецът очаква познанството между двамата от Формула 2 да е сериозен плюс за отбора

„Алекс и Ники бяха съотборници във Формула 2 през 2018. Така че се познават добре. Изпитват огромно уважение един към друг. Ръсел и Албон са мои лични приятели. Според мен Александър е идеалният пилот за нашия отбор. Със сигурност се вписва добре в нашата среда. Той ще се забавлява с нашата кола. Сигурен съм, че ще се представи много добре“, обясни директорът на Уилямс.