Начало Рали Йотов, Григорчев и Даскалов с първи позиции на писта Дракон

Йотов, Григорчев и Даскалов с първи позиции на писта Дракон

128
0

Мирослав Йотов, Ангел Григорчев и Росен Даскалов ще стартират от първите позиции в трите категории на 7-ия кръг от националния шампионат на затворен маршрут на писта „Дракон” край пловдивското село Калояново. През техническия преглед преминаха 51 автомобила, което е рекорд за пистовия ни шампионат. Участващите пилоти в трите групи са  – Maxi 10, в RS – 14 и Super – 7.

Първата сесия при  Суперите бе спечелена от Мирослав Йотов (ЕФКО Рейсинг) с Тойота Корола, който спря хронометрите на 57.057 сек. Той ще стартира от първа позиция, защото успя да спечели и втората тренировка, макар и времето му да е по-слабо. Втори стана Даниел Ковачев (Стара Загора моторспорт) със Ситроен Саксо на 0,176. Трети, с времето от първата тренировка остана във временното класиране в грепата и в Х2 Ерменко Ерменков (Контрол Рейсинг) със Ситроен Саксо, който бе на 0,6 сек. а трети – Росен Костов (Плевен Рейсинг) с Пежо 106), който изостава на 0.803 сек. Най-бърз в А6 е 17-годишният Михаил Симеонов (Булкам рейсинг) със Ситроен С2, а в Х1 спечели Евгени Семерджиев (Стара Загора моторспрот) с Вартбург.

В серия RS най-бърз беше лидерът в класирането Ангел Григорчев (Плевен рейсинг) с Рено Клио, който постигна 55,170 сек.  първата тренировка, а във втората бе малко по-бърз -57,148 сек. На 0,886 сек. след него бе Станимир Урумов (Вромос Жакен) с Трабант, който също подобри времето си. Двамата са първи и втори в клас Е3. Трети е Светослав Ковачев (Стара Загора Моторспорт) с Фолксваген Голф, който изостана на 2,196 сек. Той е първи в клас Х3, а заедно със Станислав Паришков (Мегапорт) с Опел Кадет изместиха от третото място ветерана Стоян Апостолов (Елена тим) с Хонда Сивик. Първи в клас А7 бе Росен Русев (Одесос) с Хонда Сивик.

Росен Даскалов (Русе Кар Моторспорт) с атрактивния прототип СИН ще стартира от първа позиция в класа на най-мощните авточмобили.. Колата е с британско шаси, български дизайн и сериен V8 мотор с мощност 500 коня и остави зад себе си изявените асове. Само 12 часа преди техническия преглед на пистата Дракон, лидера в шампионата Константин Маршавелов (К-2 рйсинг) успя да събере своя автомобил Мицубиши Лансер Ево 10. Колата бе тотално разбита след удар в билборд на състезанието в Русе. Сега Коцето се е нахъсал още на собствен терен да спечели титлата. В първата тренировка той даде време 52,602. Втори на 0,288 остана Пламен Камбуров (Автотранс) с Мицубиши Лансер Ево 9, а трети е Росен Даскалов. Във втората тренировка обаче Росен бе много по-бърз от всички останали, като малко остана да слезе под границата от 52 сек за обиколка. Той постигна време 52,092 сек. Само на 85 стотни остана Маршавелов, а Камбуров ще стартира от втора редица с време 52,974. Най-бърз в Х4 бе Любомир Мечков (Форд България) с Мицебиши Лансер Ево 9.