Начало Картинг Юлиан Серафимов на полпозишън в Хасково

Юлиан Серафимов на полпозишън в Хасково

247
0
Юлиан Серафимов

Юлиан Серафимов бе най-бърз в квалификацията в клас KZ2 в 4-ия кръг от националния шампионат по картинг в Хасково. Той единствен слезе под 41 сек за обиколка, като постигна 40.740 мин в най-бързия си тур от общо 12 направени.

На половин секунда след него остана Николай Петров, а трети с 2 сек изоставане се нареди Величков Малчев. 4-ия т участник Искрен Иванов не постигна достатъчно добро време да влезе в 107 процента, като изостана от водача на 3.5 сек.

В клас Ротакс Макс в отсъствието на Любомир Гърков, който е в Турция и подкрепа сестра си Виктория на рали Троя, най-бърз бе Дейвид Петров. Той изпревари с над 1 сек Мартин Вълчанов. Трети се класира Любомир Маринков, а 4-и Александър Цветков.

В клас Мини отсъстваха доста от пилотите, които обявиха, че няма да участват, тъй като са недоволни от управлението на федерацията. Най-бърз в квалификацията бе Александър Михайлов, следван от Димитър Иванов, Никита Коронатов и Мариян Бондиков.

В Мини Бг Никола Досев спечели с лекота квалификацията, като остави зад себе си на 0.643 Кристиян Димитров. Трети се нареди Данислав Арсов. След това Досев спечели и двете състезания убедително, като в първото зад него се наредиха Арсов и Димитров, а във второто Слави Минков и Арсов. Кристиян бе класиран 4-и след наказание от 10 сек за удар на Досев отзад след старта.