Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Катастрофата с Макс бе напълно излишна, заяви Хамилтън

Катастрофата с Макс бе напълно излишна, заяви Хамилтън

66
0
Люис Хамилтън,Макс Верстапен

Люис Хамилтън завърши трети в Гран при на Бахрейн, след като бе девети на стартовата решетка на пистата Сахир. Английският пилот на Мерцедес се озова на тази позиция вследствие на наказание за смяна на скоростна кутия.

По време на надпреварата той претърпя удар с Макс Верстапен. Съперникът му от Ред Бул спука гума, а се оказа, че има и по-сериозни повреди по колата, което доведе до отпадането му. 20-годишният Макс изрази недоволство, че случаят се размина без последици за Хамилтън.

Англичанинът първо нарече Верстапен „тъпак”, наблюдавайки повторение на телевизионен екран, докато се подготвяше да излезе на подиума заедно със Себастиан Фетел (Ферари) и съотборника си Валтери Ботас. След това заяви, че до инцидента изобщо не е трябвало да се стига.

„Ударът с Макс бе напълно излишна катастрофа. Между пилотите трябва да има определен респект. Трябва да видя ситуацията пак, но не почувствах маневрата като особено уважителна. Беше глупава, защото той не завърши, а напоследък допуска доста грешки. Просто не бе нужно да го прави. Не помня точно на какъв етап от състезанието се случи или как се озовахме в тази ситуация, но и честно казано, не ми пука особено”, каза Хамилтън на пресконференцията след надпреварата.

На въпрос относно реакцията на Люис преди излизането на подиума и дали смята ситуацията за състезателен инцидент Фетел се намеси и попита дали може той да отговори.

„Не знам какво е направил Люис. Всички сме били в такава ситуация – бориш се с някого, понякога гума до гума, лее се адреналин. Може да се сравни с футбола: ако сложите микрофон на някои от играчите там, едва ли всичко казано ще са прекрасни думи и чудесни послания, когато някой го събори или фаулира. Затова не смятам, че е оправдано да ни задавате подобни отвратителни въпроси и да създавате от нищо нещо. Ние се състезаваме и понякога казваме подобни думи. Разбирате ли, ако ви ударя в лицето, няма да ми кажете: „О, Себастиан, това не беше хубаво”. Такива са човешките реакции. Понякога подобни въпроси ми се струват изкуствени и преекспонирани. Не го приемайте лично и с това приключвам”, гласеше изявлението на пилота на Ферари в защита на съперника му.

Хамилтън каза още, че не е доволен от надпреварата за себе си, въпреки че трето място не е лош резултат. Той сподели още след квалификацията, че ще се бори за ограничаване на щетите след наказанието си.

„Имаше някои изнервящи моменти, когато не ме чуваха. Трябваше да избирам къде да се обаждам и комуникацията бе наистина сложна. Трудно е да общуваш така, когато се опитваш да настигнеш Себастиан, той е 25 секунди напред, а ти се стараеш да не съсипеш гумите си”, допълни Люис.