Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица: Целта ми не е била връщане в F1, но знаех, че...

Кубица: Целта ми не е била връщане в F1, но знаех, че трябва да съм готов, ако получа шанс

54
0
Рос Браун

Роберт Кубица заяви, че за него самия нищо не се е променило след теста му с Рено на Хунгароринг. Полският пилот сподели как се е чувствал по време на тренировките. Той заяви, че не знае какво го чака в бъдеще.

„Нищо не се е променило. Аз съм същият човек, какъвто бях и преди 10 или 4 месеца, преди седмица – ограниченията ми са същите. От тази гледна точка нищо не се е променило. Може би е възможно да се каже, че има промяна от гледна точка на физическата подготовка, защото започнах такава! Целта ми не е била да се връщам (във Формула 1), но знаех, че трябва да съм готов, ако получа шанс. А F1 е много натоварващ спорт”, сподели Кубица.

„Настоящите автомобили са с още по-големи изисквания в сравнение с предишните коли. Сегашните са най-бързите Гран при болиди за последните 20 години. Още по-тежки са и това е най-голямата разлика. Вероятно никой не го споменава, тъй като всички вече са свикнали заради постепенното увеличаване на теглото. Когато аз обаче за последно карах F1 кола, минималното тегло беше 620 кг. Сега е със 100 кг отгоре, което е огромна разлика. В рали автомобила, който е 1300 кг, усещаш, когато вземеш резервно колело около 20 кг. Представете си да натовариш 600-килограмова кола с още 100!”

„За мен самия имаше сериозни промени, които трябваше да науча. Но чисто физически се чувствах добре вътре в кокпита. Това е най-важното.”

„Отборът направи нещо специално за мен по отношение на волана. Имаше някои промени по планките за смяна на скорости, но е нещо, използвано в миналото. Екипът направи нужното за два дни. Промениха позициите на някои бутони, за да преместят най-често използваните горе. Тези, които се използват по-рядко или почти никога, слязоха надолу – на места, които са по-трудно достъпни. Всичко останало обаче си беше стандартно.”