Начало Други Камбуров, Влъчков и Веселинов най-бързи в квалификациите на писта Русе

Камбуров, Влъчков и Веселинов най-бързи в квалификациите на писта Русе

279
0

Пламен Камбуров, Иван Влъчков и Искрен Веселинов бяха най-бързи в квалификациите в класовете съответно Макси, Туринг и Спорт на писта Русе, втори кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. 

Шампионът Камбуров от екипа на Автотранс Рейсинг с Мицубиши Лансър Ево 9 постигна 1:22.692 мин в първата сесия, като остави зад себе си на 0.486 сек Константин Маршавелов (КА-2 Рейсинг Тийм, Мицубиши Лансър Ево 10). Трети на повече от 5 сек от водача остана Румен Киров (Старт-Н Криводол, Субару Импреза WRX).

Във втората сесия пилотите не успяха да подобрят времената си, тъй като трасето бе мокро и колите бяха водени от автомобил за сигурност.

В клас Туринг най-бърз бе миналогодишният шампион Иван Влъчков. Пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм с Хонда Сивик изпревари след оспорвана битка с 0.327 сек ветерана Стоян Апостолов също с Хонда Сивик. Трети се нареди Красен Василев с Рено Клио. Той изостана на 3.333 сек от най-бързия.

Челната петица допълниха Станислав Паришков и Светослав Ковачев. Всички пилоти постигнаха най-добрите си времена във втория манш, тъй като условията бяха много по-добри. Първия започна на влажна писта, която постепенно изсъхна.

В серия Спорт най-бърз бе Искрен Веселинов (Хоби кар, Хонда Сивик, НС4), следван на 0.375 сек от Александър Димитров. Шампионът СИмеон Симеонов катастрофира в първата сесия, когато над пистата заваля. Той записа 6-о време, но заради големите поражения по колата няма да може да стартира.

„Стана веднага след шикана, като мисля, че ме подлъга това, че смятах, че там е по-хлъзгаво, отколкото преди и в шикана, обясни Симеонов. – А и гумите не ме задържаха. Пораженията не са големи, но има счупена щанга, която тук не можем да намерим. Надявам се, че за планинско Шипка-Дамасцена ще сме се оправили с автомобила.“