Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Какви са перспективите Ред Бул да защити титлите си? „Нереалистични“, отговори Верстапен

Какви са перспективите Ред Бул да защити титлите си? „Нереалистични“, отговори Верстапен

5949
0
Макс Верстапен, Ландо Норис
снимка: Спас Генев

Макс Верстапен завърши шести в Гран при на Италия, а съотборникът му Серхио Перес бе осми в 16-ия кръг от световния шампионат на Формула 1. Трикратният световен шампион заяви, че сега отборът на Ред Бул трябва да промени много неща по болида RB20, за да го направи отново управляем.

След финала на пистата Монца Верстапен бе попитан какви са перспективите Ред Бул да защити титлите си.

„Нереалистични“, отговори Верстапен.

„Мисля, че днес дадох всичко, което можах. Трябва да обърнем нещата, а е трудно това да се случи бързо. Но трябва да направим колата по-управляема. Самото състезание бе доста скучно, но ние бяхме твърде бавни. Питстопът също ми коства време, разбира се. През по-голямата част от надпреварата не можах да използвам и пълната мощност на двигателя, защото имахме известен проблем. Със стратегията ни също можехме да свършим по-добра работа, за да сме поне малко по-конкурентоспособни“, каза още Верстапен.

„Това нямаше да промени позициите ни, но като цяло според мен не направихме оптимално състезание. Вече говорих много. Сега от отбора зависи да направи много промени по автомобила, защото от доминантен този болид се превърна в неуправляем в рамките на шест до осем месеца. Това продължава да е странно за мен. Необходимо е да обърне всичко по колата“, допълни Верстапен.

Кристиан Хорнер каза след състезанието в Италия, че проблемът бил с аеродинамиката

„Стратегията ни проработи в известна степен. Но след това се появи грейнинг и излязоха отново вчерашните ни проблеми. Мисля, че Макс свърши добра работа и направи всичко възможно, за да стигне до шестото място. И Чеко кара добре днес. Шести и осми бе възможният максимум. Ясно е, че положението ни тревожи. Целият отбор се труди упорито. Изглежда като че ли имаме проблем с аеродинамиката, така че трябва да търсим решение в тази посока. Ако не друго, изминалият уикенд поне показа къде са някои от слабостите ни“, каза шефът на Ред Бул Рейсинг.

Хорнер допълни, че през последните 6-7 старта нещата са се развили в полза на Макларън.

„Ако искаме да защитим титлата, трябва да действаме бързо. От нищо не се отказваме и ще се борим до последно“, добави Хорнер.