Начало Други Камбуров, Влъчков и Ерменков на полпозишън на писта Стара Загора

Камбуров, Влъчков и Ерменков на полпозишън на писта Стара Загора

98
0

Пламен Камбуров, Иван Влъчков и Ерменко Ерменков ще стартират от първа позиция в утрешните състезателни маншове в класовете Макси, Туринг и Спорт на писта Стара Загора, 3-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

Шампионът Камбуров със своето Мицубиши Лансър Ево 9 бе с второ време след първата квалификация, като бе на почти 2 секунди от най-бързи Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10 (1:21.762 мин). Трети бе Илия Царски с Мицубиши Ево 9, на 2.517 сек. Времето бе доста променливо, като чести заваляваше леко и след това спираше.

За втората сесия обаче трасето започна да изсъхва. Въпреки това Маршавелов, който бе излязъл с гуми за мокра писта се прибра в бокса и не излезе отново. А в последните минути пистата бе в оптимално състояние и Камбуров успя да подобри постижението на Маршавелов с 0.142 сек.

Царски изобщо не кара във втората сесия и остана 3-и на старта. Инцидент по време на втората сесия претърпя Божидар Георгиев с Опел Астра (на третата снимка), но за щастие пилотът се отърва без контузии.

В серия Туринг Иван Влъчков, който е шампион за миналата година, постигна 1:29.352 мин в първата сесия. Той остави на 3.362 сек зад себе си Станислав Паришков с Опел Кадет. Трети се нареди Стефан Панчугов с Хонда Сивик, следван от Красен Василев.

Във втората сесия обаче над трасето заваля по-силно и никой от пилотите не подобри времето си в нея и класирането в челото се запази. В нея Влъчков и Паришков не караха. Ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик получи проблем с мотора още в началото на първата сесия. Той изобщо не кара във втората, а и ще пропусне състезанието утре.

В серия Спорт за първата сесия бе почти суха, а за втората валеше доста по-силно и класирането за стартовата решетка се определи от първата квалификация. Най-бърз в нея бе Ерменко Ерменков със Ситроен Саксо, следван на 0.294 сек от Искрен Веселинов с Хонда Сивик и на 0.848 сек от Симеон Симеонов с Хонда Сивик.