Начало Други Камен Василев спечели писта Русе

Камен Василев спечели писта Русе

292
0
Камен Василев

Камен Василев от екипа на Стайов Рейсинг с Мицубиши Лансър Ево 9 спечели писта Русе, 3-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. Той се възползва от отпадането на победителите от първите 2 кръга Константин Маршавелов от КА-2 Рейсинг Тийм с Мицубиши Лансър Ево 10 и Пламен Камбуров от Автотранс Рейсинг Тийм с Мицубиши Лансър Ево 9.

Камбуров поведе след старта, но при атака на Маршавелов от външната страна на първия завой се стигна до сблъскване между двамата, в резултат на което първо Косьо спря с повреда в 4-ата обиколка – липсващ десен праг, а 6 тура по-късно и Пламен отпадна с технически проблем, като имаше и изкривено дясно колело.

„На първия завой след старта моят конкурент се опита да ме изпревари. Имаше много леко допиране, след което веднага си върнах позицията”, обясни Камбуров. Така победата отиде при Василев, за който това е първи успех в класа.

В серия Туринг Иван Влъчков от Дамасцена Алба с Хонда Сивик поведе след старта и не допусна никой да го доближи. Втори остана Стоян Апостолов, а трети Радостин Генчев. Давид Будев от Влъчков Рейсинг имаше проблеми с колата, но все пак стигна до финала 4-и.

Автомобилите в този клас караха заедно с тези в Макси, а Иван вървеше с темпото на победителя Василев. „Благодаря на екипа ми Дамасцена Алба за ценната помощ, заяви Иван след края на деня. – Карахме заедно с колите в Макси и пилотът пред мен Камен Василев ме засичаше постоянно и не се държеше спортсменски. Не му прави чест.“

В серия Спорт втора победа за сезона записа Симеон Симеонов с Хонда Сивик. Той стартира от полпозишън и поведе, а втори и 3-и се наредиха Искрен Веселинов с Хонда Сивик и Ерменко Ерменков със Ситроен Саксо. Вторият на грида Александър Димитров изостана 4-и, а още в първата обиколка се сблъска с Ерменков и двамата отпаднаха. Така Симеонов спечели, пред Веселинов и Деян Куманов.

В купа Енеос, където всички карат с автомобили Ауди А4, Кольо Карастоянов поведе, пред стартиралия от полпозишън Венцислав Станев и Христо Чаков. Първите трима постепенно се откъснаха напред, а самият Карастоянов отвори преднина спрямо Станев и в крайна сметка спечели. Той записа и най-бързата обиколка.

В Купа Лада Огнян Патенов не даде шанс на никой да го доближи и за 10 обиколки натрупа 18 сек аванс пред втори Бранимир Данов. Подиумът допълни Иван Лишев, а вторият на старта Павел Шенков отпадна още в началото след повреда.