Начало Картинг Картинг писта Лаута навърши 3 години

Картинг писта Лаута навърши 3 години

89
0

Две бяха основните състезания, които попаднаха в центъра на празника:

ІІ. Кръг на шампионата World Formula, в който най-бързите от най-бързите членове на Любителския клуб по картинг от Пловдив и Варна направиха невероятна скоростна надпревара. Най-бърз от всички беше Любомир Иванов, а след него на стълбичката се наредиха Веселин Дестанов и Димитър Костадинов.

Състезанието “Всеки е пилот” заложи на едночасово отборно каране със задължителни смени. Всеки отбор беше съставен от журналист, професионален пилот и човек от публиката, изтеглен чрез жребий.

“Черешката” в програмата на третия рожден ден обаче беше конкурсът МИС КАРТИНГ 2005, в който сили премериха 12 момичета, достигнали до финалния етап след предварителен кастинг. Те се представиха в 3 кръга и демонстрираха по най-добрия начин не само своята красота, но и уменията си зад волана на картинга. Техните способности оценяваха известни автомобилни и картинг пилоти, журналисти, бизнесмени и футболни личности. 12-те девойки последователно показаха как карат картинг, как танцуват в ритъма на различна по стил музика и как умеят да се справят с предизвикателни въпроси. Единодушно журито определи за Мис Картинг 2005 17-годишната Диана Хвойнинска, която спечели публиката и журито със своята непринуденост и усмивка. След нея се наредиха Деница Георгиева и Мариана Хаджиева. Те получиха парични и предметни награди от Картинг писта „Лаута”.

Заслужени призове за дълга и вярна служба бяха връчени и на хората, които са на пистата от първия и ден: Николай Самоуков, Александър Григоров и Светлана Трифонова. Специалната награда за най-малкия шампион на писта „Лаута” безапелационно получи 8-годишният Николай Николов, който от 2006 година ще се състезава като професионален пилот в Републиканския шампионат по картинг в отбора на „Делта Картинг спорт” Пловдив.

Както традицията на рождените дни повелява, в края на празника целият екип на писта “ЛАУТА” се събра около триетажна торта, за да си пожелае много бъдещи успехи, по-добри резултати и още много рождени дни.