Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши: Не очаквах Хамилтън да мръдне, Малдонадо критикува англичанина

Кобаяши: Не очаквах Хамилтън да мръдне, Малдонадо критикува англичанина

40
0
Камуи Кобаяши

Камуи Кобаяши отказа да поеме вината за инцидента с Люис Хамилтън, довел до удар между тях и отпадането на пилота на Макларън от Гран при на Белгия. Японският състезател на Заубер даде следното обяснение на ситуацията от своя гледна точка:

Бях перфектно наясно, че той е по-бърз от мен, така че нямаше смисъл да се боря с него. Нямах никакво намерение да си връщам позицията, след като ме изпревари, така че държах собствената си линия и не очаквах от него да мръдне.

Разочарованието на Камуи бе подсилено от факта, че се надяваше да спечели точки днес, а завърши 12-ти. И той страдаше като част от колегите си от недостатъчно висока максимална скорост на правите, макар да не знаеше причината.

Междувременно Пастор Малдонадо разкритикува Люис Хамилтън, след като вчера се сблъска с него по време на квалификацията и отнесе наказание преместване с 5 места на грида заради това. Венецуелецът смяташе, че не само той носи вина за станалото и затова не прие, че само него санкционираха.

Както и да е, вчера е в миналото, продължаваме напред. Днес обаче той (Хамилтън – б.р.) направи същото нещо и мисля, че трябва да се фокусира повече върху надпреварата си, а не да мърда по този начин. Смятам го за страшно талантлив пилот, прекрасен приятел, но трябва да се уважаваме повече на трасето – допълни пилотът на Уилямс.