Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Който поведе след първия завой, ще спечели, смята Верстапен

Който поведе след първия завой, ще спечели, смята Верстапен

57
0

Макс Верстапен смята, че състезанията през новия сезон във Формула 1 ще бъдат по-скучни, и който поведе след първия завой, той ще спечели и надпреварата. Но от друга страна колите са по-забавни за каране, а освен това те имат повече склонност да губят сцепление и да се завъртат заради новите гуми. Верстапен се класира 5-и на стартовата решетка в Австралия, зад пилотите на Мерцедес и Ферари.

„Гумите сега са много широки отзад, каза холандецът, коментирайки инцидента на своя съотборник Даниел Рикиардо на 14-и завой в 3-ата част на квалификацията. – И когато изпуснеш колата, е много трудно да я овладееш отново. Това е така защото изведнъж губиш много сцепление. Същото нещо преживях аз на тестовете в Барселона.”

Верстапен, каза още, че колата му не е имала нужното темпо на водещите два тима, като му липсва сцепление и мощност. „Това беше най-доброто, което можехме да направим, каза още Макс. –  Очевидно не е достатъчно добро. Нямахме нужната скорост да преследваме Ферари и Мерцедес.”

Рикиардо от своя страна описа завъртането си като яростно и агресивно заради по-голямото сцепление на колите през тази година. Австралиецът остана 10-и , но може да отиде още по-назад, ако се наложи смяна на скоростната кутия. „Случи се бързо, каза австралиецът. – Усещах, че задницата е на ръба. Опитах се да я „хвана”, но се завъртях. Заради повече притискаща сила и сцепление, когато изпуснеш колата, това се случва много по-агресивно и рязко.”