Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кой е най-добрият пилот в света? Алонсо: Макс е добър на всичко,...

Кой е най-добрият пилот в света? Алонсо: Макс е добър на всичко, но все пак не толкова добър като мен

8693
0
Макс Верстапен, Фернандод Алонсо
Макс Верстапен и Фернандод Алонсо; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Към края на лятната ваканция на Формула 1 особена популярност придоби едно изказване на Кайл Ларсън, който заяви, че според него самия е по-добър пилот като цяло от Макс Верстапен. Пилотът от НАСКАР коментира, че едва ли ще победи нидерландеца с едноместен състезателен автомобил, но бе уверен, че има шанс в множество други класове. На пистата Зандвоорт Фернандо Алонсо бе попитан какво мисли по въпроса кой е най-добрият пилот в света.

„Не знам точно какво е казал. Мисля, че Макс е доста добър и на GT. Бас ловя, че е добър на всичко, но все пак не толкова добър като мен. Приемам, че в F1 сме равни“, засмя се Алонсо

Самият Верстапен се постара да не влиза в разговора.

„Кайл Ларсън е карал в Инди, на дърттрак. Според мен това наистина е яко. Подобен дебат не би трябвало да се води, защото всеки е добър в това, което върши. Аз на дърттрак едва ли ще съм силен. Може би ако потренирам… Не знам. Мисля, че в крайна сметка един добър пилот доста бързо схваща която и да е дисциплина“, заяви Верстапен.

Алонсо пък се надява предстоящият състезателен уикенд да е добър за него и Астън Мартин. Отборът от Силвърстоун изостана в развитието и съответно в колоната по време на състезания.

„Не се знае (какво ще стане). Мисля, че през 2022 г. Зандвоорт бе добра писта за Ланс [Строл] и Себ [Фетел]. Миналата година също. Може би това ще е един от онези уикенди, през които ще имаме шанс да спечелим малко точки“, коментира Алонсо.

„Времето би могло да ни даде някоя възможност. Или ние бихме могли да поемем малко повече рискове в сравнение с миналата година, когато се борехме за подиуми или нещо подобно и в такива случаи подхождаш малко по-консервативно“, продължи двукратният световен шампион.

„Този сезон можем да си позволим по-голям риск, но да видим. Трудно е да се предполага преди колата дори да е стъпила на пистата.“

„Тази година представянето при всички е ту добро, ту лошо, но съм доста уверен. Според мен нещата зависят от конфигурацията на трасето. В Барселона и Австрия определено допуснахме някои грешки с настройките на колите и бяхме в по-задната част на колоната. Смятам, че пооправихме нещата в Будапеща. Като цяло направихме добри състезания в Силвърстоун, Будапеща и Спа. Но да, продължаваме да се борим назад – с Юки [Цунода] в Будапеща, с Естебан [Окон] и [Алекс] Албон на Спа. Тоест в средата сме, не се борим с първите четири отбора“, каза още Алонсо.