Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ковалайнен и Трули очакват с нетърпение надпреварата в Шанхай

Ковалайнен и Трули очакват с нетърпение надпреварата в Шанхай

42
0

Хейки Ковалайнен харесва много Китай и очаква с нетърпение надпреварата там през този уикенд.

– Чувствам се чудесно, след като изкарах няколко дни тренировки и поиграх малко голф след състезанието в Малайзия. Обичам да идвам в Китай. Тук имаме страхотни фенове – чакат ни в хотела по цяла нощ само, за да получат автограф, а винаги ни подаряват страхотни неща за спомен. Миналата година няколко момичета хванаха такси и ни следваха до хотела, като през цялото време развяваха финландско знаме от прозореца! Освен това храната е страхотна, а културата – абсолютно невероятна. Всеки път, когато идвам тук, виждам нещо – ентусиазирано коментира финландският пилот на Лотус.

И според Хейки най-добрите възможности за изпреварване са около двете дълги прави на трасето, като харесва и високоскоростните секции.

Италианският му колега Ярно Трули се присъедини към добрите думи на Ковалайнен за Китай, обяснявайки, че за него това е една от любимите надпревари в календара.

– Не съм имал особено голям късмет там през годините, но въпреки това харесвам пистата, тъй като възнаграждава добре балансираните коли и те предразполага да натискаш сериозно, особено в бързите завои – допълни Трули. – Доказахме, че издръжливостта на болида ни е на ниво, така че нямам търпение да завърша състезанието.