Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ковалайнен излиза от болницата днес

Ковалайнен излиза от болницата днес

51
0

Хейки Ковалайнен се чувства добре след вчерашната си ужасна катастрофа по време на Гран при на Испания, заяви самият той, отговаряйки на няколко въпроса на пресслужбата на тима си Макларън. От отбора са изчислили, че скоростта на колата, когато излезе въздухът от гумата, е била около 240 км/ч, а при удара – около 130 км/ч.
След тежкия инцидент маршалите на пистата извадиха забилия се под гумената бариера автомобил и извадиха Ковалайнен, който след това бе откаран в болница. Прегледите и скенерите показаха, че Хейки няма контузии, счупени кости или травми на главата. За всеки случай обаче той бе задържан в болницата през нощта за наблюдение.
Тази сутрин на Ковалайнен са били направени още няколко изследвания, като резултатите от тях също са добри. Днес той трябваше да бъде изписан, но ще остане няколко дни в Испания, за да си почине. След това планира да се прибере у дома, където да проведе лека тренировъчна програма.
Имам леко главоболие и вратът ми е схванат, но иначе се чувствам добре и съм в чудесно настроение. Съсредоточен съм върху това да се оправя по-бързо, за да мина медицинския преглед на ФИА, изискващ се, за да ми разрешат да карам в следващата надпревара в Турция – обясни Хейки.
Финландецът допълни, че не помни нищо от инцидента или какво се е случило след него.
Искам обаче да благодаря на всички от екипа за бърза помощ на пистата, на лекарския екип на ФИА на трасето и докторите в болницата за усилията ми и грижите им за мен. Благодаря и за пожеланията, които получих – всички те значат много за мен – допълни Ковалайнен.
Той също отбеляза, че монококът му е издържал наистина много силния удар и го е предпазил, за което изрази благодарност към тима си Макларън.