Начало MotoGP News Кръчлоу няма да кара и на Силвърстоун, Гарднър го замества

Кръчлоу няма да кара и на Силвърстоун, Гарднър го замества

47
0
Кал Кръчлоу
Кал Кръчлоу, снимка Мишлен

Кал Кръчлоу няма да кара и на Силвърстоун. Британецът трябваше да участва с уайлдкард в домашната си надпревара в началото на август. За нещастие, контузия на едната ръка не му позволява да се включи в състезателния уикенд. На негово място ще бъде австралиеца Реми Гарднър.

Кръчлоу трябваше да се включи в Гран при на Великобритания с мотор на Ямаха. Това участие щеше да бъде като част от договора на британеца с японския производител. Той е в ролята на тестов и резервен пилот. Като такъв той помага за развитието на машината в MotoGP и е готов да замести при нужда Фабио Куартараро или Алекс Ринс.

Първоначалният план беше Кръчлоу да кара на Муджело. За съжаление, той контузи едната си ръка при тренировъчен инцидент и претърпя операция. Това не му позволи да се включи в уикенда на италианското трасе. Затова дебютният му старт за 2024 г. беше отложен за Силвърстоун

По-рано тази седмица Ямаха обяви, че 38-годишният пилот няма да може да кара на Силвърстоун следващия месец. Планът е той да се възстанови за домашния старт на марката в Япония, който ще се проведе в началото на есента.

„Ямаха със съжаление съобщава, че Кал Кръчлоу няма да може да кара с уайлдкард в Гран при на Великобритания поради контузия на ръката“, се казва в изявление на марката от Ивата.

На мястото на Кръчлоу ще кара Реми Гарднър. Австралиецът замести Алекс Ринс в последния старт на пистата Заксенринг. Припомняме, че Гарднър е световен шампион в Moto2 за 2021 г. и има предишен опит в MotoGP с тима на Tech3.

Гарднър финишира на 19-та позиция в Гран при на Германия. Резултатът на австралиеца не е чак толкова лош, като се има предвид липсата на предишен опит с тази машина и изоставането, което има тя спрямо тези на Дукати, Априлия и КТМ.

Според правилата, Ямаха има право на шест участия с уайлдкард през сезон 2024. Има вероятност марката да използва Кръчлоу в по-късен етап от сезона, стига британеца да е напълно възстановен. Гарднър също може да получи още участия в някои стартове, които не се застъпват с WSBK.