Начало Рали Крум Дончев с нов тренировъчен автомобил

Крум Дончев с нов тренировъчен автомобил

450
0

Българският рали пилот Крум Дончев вече разполага със специален тренировъчен автомобил Пежо 207 RC.

От средата на предходната 2008 г. в българския и европейския шампионат Дончев се състезава с Пежо 207 S2000. Преди началото на сезон ’09 пък той се сдоби и с нов автомобил за тренировки, също Пежо. Сред причините, освен надеждността на марката, е и необходимостта от сходството между характеристиките на състезателната и тренировъчната кола. Преди всяко рали пилотът и неговият навигатор правят опис на етапите, които предстои да преминат в състезателни условия, но спазвайки пътните ограничения. По тази причина, за да са абсолютно точни записките, е важно състезателният и тренировъчният автомобил да са приблизително еднакви.

Пежо 207 RC е с 1,6-литров THP (Turbo High Pressure) двигател с мощност 175 к.с. и максимален въртящ момент 240 Nm при 1600 об/мин. Той не се променя до 4000 об/мин., но може да бъде увеличен на 260 Nm, благодарение на функцията over-boost. Трансмисията, е механична, 5-степенна.

Ключовете на новото Пежо 207 RC Крум Дончев получи лично от търговския директор на комплекса на Пежо в столичния квартал „Люлин” Иван Загорски.