Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица похвали представянето на Строл

Кубица похвали представянето на Строл

31
0
Роберт Кубица

Тестпилотът на Уилямс Роберт Кубица похвали титуляра Ланс Строл за представянето му в Гран при на Австралия. Канадецът завърши 14-и след множество проблеми и грешни режими, които му попречиха да се бори за по-предно класиране.

Другият пилот Сергей Сироткин изобщо не завърши състезанието след повреда в спирачките, причинена от влязъл в спирачната система найлонов плик.

„Няма да е коректно от моя страна да кажа какво мисля за представянето на тима като цяло, защото това не ми е работата. Но смятам, че Ланс свърши добра работа, каза полякът пред Eleven Sports.

– Не беше лесно за него, защото той загуби подготовката за квалификацията. А когато нямаш опит, това е много важно. Затова и Сергей Сироткин се сблъска с толкова трудна задача.“

Кубица каза още, че представянето на тима в Мелбърн е било в голяма степен според очакванията му, базирани на представянето на тима в предсезонните тестове.

„След Барселона казах, че за да стигнем до втората част на квалификацията в Австралия, трябва да сме на около 2 сек от лидерите, обясни полякът. – В крайна сметка изоставането ни беше 2.2 сек.“