Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица: Интересува ме само титлата

Кубица: Интересува ме само титлата

42
0

Роберт Кубица завърши един доста успешен сезон 2008, като някои го номинираха за най-добър пилот за годината. Полякът обаче настоява, че няма да приеме това, докато не стане световен шампион.

Пилотът на BMW Заубер каза: „Най-добрият пилот е този, който спечели най-много точки. Това е важното. Хубаво е, когато другите виждат резултата от работата ти. Чувството е прекрасно.”

„Но е много по-добро усещане да спечелиш титлата, тъй като именно това се брои. Щеше да е много по-хубаво, ако бях спечелил и другите бяха казали, че не съм толкова добър пилот, отколкото да завърша четвърти и да казват, че съм свършил добра работа.”

Полякът, който в един етап от сезона водеше в шампионата, бе изместен от третата позиция след последния кръг от календара, когато Кими Райконен заслужи мястото.

„Важното бе да покажа през 2008 година на какво съм способен” – казва Кубица. „Бях доста по-напред, отколкото през 2007 година. Сега хората знаят как мога да карам.”

Въпреки че е считан за един от фаворитите през 2009 година, Кубица смята, че тимът ще трябва да почака още малко, преди да прави някакви прогнози.