Начало Рали Кубица не е в състояние в момента да кара едноместен състезателен автомобил

Кубица не е в състояние в момента да кара едноместен състезателен автомобил

38
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица спечели първото си рали със Ситроен – Рали ди Комо.

Полският пилот полека-лека пак става част от автомобилния спорт, но сам потвърди, че понастоящем не е в състояние да кара едноместен състезателен автомобил, тоест връщане във Формула 1 все още е далечна перспектива.

Ограниченото движение на ръката ми е пречка – коментира Кубица. – Карах обаче на писта спортна кола и се чувствах сравнително добре. И тъй като не мога да правя друго, карам рали автомобили или – нека го кажа така – коли с покрив на състезателно трасе. Мина много дълго време, откакто не се състезавам във Формула 1 и контактите ми с хората там са силно лимитирани. Концентрирах се върху здравето си, за да се възстановя и да стигна възможно най-добра форма.

Полякът допълни също така, че в момента не гради никакви планове. Той пострада тежко през февруари 2011 г. в катастрофа на рали Ронде ди Андора и до момента не е ясно доколко ще се възстанови функционалността на дясната му ръка.

За бъдещето нямам планове. В крайна сметка още съм на етап рехабилитация, но със сигурност би ми харесало да се състезавам в шампионат на световно ниво, в рали или на писта. Досега направих няколко ралита, малко тестове на трасе и се надяваме – аз се надявам – ръката ми да се подобри, както и цялостното ми състояние. Ще вървим стъпка по стъпка напред и ще видим какво ни очаква в бъдеще – допълни Кубица.